2017. március 24., péntek

Rizses csirke (HP)

Hozzávalók:
4 db csirkecomb, amit a forgónál ketté vágunk
15 dkg rizs
10 dkg zöldségkeverék
1 db leveskocka vagy ételízesítő
1 dl olaj
csirke fűszersó
Elkészítés:
A fűszersót elkeverem az olajban, és beleforgatom a csirkecomb darabokat. Nem kell pácolni, csak arra ügyeljünk, hogy a fűszeres olaj vonja be mindenhol a csirkedarabokat. Közben melegítsük elő kb. 120 fokra a hot-platot. Tegyük ráa  husokat, fedjük le, és hagyjuk 10-12 percig párolódni. Közben azért legalább egyszer forgassuk át, de nagyon vigyázzunk a gőzzel, amikor felemeljük a fedőt. Míg a hús készül, addig a rizs mennyiségének kétszeresét mérjük ki vízben, és forraljuk fel ételízesítővel, vagy leveskockával. (ha van maradék alaplé, húsleves, az is jó lesz) Amikor a hús már huha, vegyük le a fedőt, és szedjük tányérra a combokat. Most öntsük a rizst a sütőlapra, keverjük bele a zöldségeket. Öntsük rá a folyadékot, de arra ügyeljünk, hogy mivel a hot-plat oldala nem túl magas, lehet, hogy egyszerre nem fér bele az össze folyadék anélkül, hogy kifutna. Semmi gond, csak figyelni kell a párolódás közben a lefedett zöldséges rizsre. Amikor látjuk, hogy már nincs elég folyadék alatta, ráöntjük a maradékot. Átkeverjük, visszafedjük és várunk még 2-3 percet. Látni fogjuk, hogy mikor duzzadnak meg a szemek. Amikr már nincs alatta folyadék, akkor levesszük a fedőt, a köretet a sütőlap egyik felébe huzzuk, és a másik részre visszapakoljuk a csirkecombokat. 3-4 percig pirítjuk forgatva, és késze is van.




Ez az étel sem kér az elkészítéshez egy órát, s az olajjal, zsiradékkal is spórol. Amikor kiszedjük a hot-platból az ételt, kapcsoljuk le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Utána a sütőfelületet elég csak alaposan áttörölgetni konyhai papírtörlővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése