2017. május 23., kedd

Zsenge karalábéfőzelék

Hozzávalók:
2 db közepes zsenge karalábé
1 kis csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejföl
1-2 ek. étkezési keményítő
5 dl alaplé (lehet kockából vagy ételízesítőből is)
csipet fehér őrölt bors
egy picike darab tv paprika
Elkészítés:
A karalábékat megtisztítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Lábosba tesszük és felöntjük az alaplé felével, megszórjuk borssal, hozzádobjuk a paprikadarabkát és lefedve megpároljuk. Nem kell neki hosszú idő, és elég, ha ressre fő, úgy lesz igazi harsány tavaszi íze. Felöntjük a maradék lével, s míg összeforr, addig egy tálkába a tejfölt kikeverjük az étkezési keményítővel. Behabarjuk vele a főzeléket. Csak pár percig hagyjuk már a tűzön. Mielőtt elzárjuk a gázt alatta, megszórjuk az időközben megmosott és apróra vagdalt petrezselyemlevéllel.



Amióta megjelent az új karalábé a standokon, és mint az almát, úgy eszem :-) Ez a mai főzelék is leginkább saját kedveme készültm, a fiúk nem cserélték el rá a kis csülökpörköltjüket :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése