2017. szeptember 4., hétfő

Pudingos babapiskóta

Hozzávalók:
(most az én tálam méretei szerint)
1 liter tej
2 cs. csokis pudingpor
6 ek. cukor
2,5 dl habtejszín
1,5 cs. babapiskóta korong
2 ek. csokidara
2 db őszibarack (vagy bármilyen más gyümölcs, télen befőtt)
Elkészítés:
A lábost kiöblítem vízzel, hogy ne égjen le a puding főzés közben. Ez persze nem helyettesíti a kavargatást :-) Beleöntöm a tejet, elkeverem benne a pudingport és a cukrot. Felteszem a lángra, és kavargatva készre főzöm. Nem kell teljesen keményre, mert kanalazni fogjuk. A babapiskótából egy réteget a tálba rakok, és óvatosan rámerek egy adag csokipudingot. Újabb sor babapiskóta, majd puding, amíg tart a készletekből. A lényeg, hogy a felső réteg puding legyen, mert csak akkor tud a babapiskóta megpuhulni. Hagyom tökéletesen megdermedni, majd felverem a jól behűtött tejszínt, a tetejére simítom, éls megszórom tortadarával, megdíszítem barackkockákkal. Lehet kínálni!



Na nem egy ördöngős édesség, ezt akárki láthatja .-) Inkább amolyan gyorsan valami nasit kategória.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése