2017. október 12., csütörtök

Bundás alma

Hozzávalók:
(most azt az adagot írom, amiből én készítettem)
3 db nagyobb alma
2 db tojás
1,5 dl tej
1 dl víz (szénsavmentes)
1 csipet só
1 késhegynyi sütőpor
10-12 dkg liszt
1 tk.cukor
+ kb. 2 dl olaj a sütéshez
+ tálaláshoz
2 ek. porcukor
1 kk. őrölt fahéj
Elkészítés:
Azzal kezdjük, hogy az alma és az olaj kivételével a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. Lehet, hogy a lisztből kicsit több kell majd, a lényeg, hogy "masszívabb" legyen a tészta, mint amikor sima palacsintát sütünk. Ha készen van, tegyük félre pár percre pihenni. Közben mossuk-és hámozzuk meg az almákat, szúrjuk ki a megfelelő eszközzel a magházat a közepéről, majd vágjuk egy centis szeletekre a gyümölcsöt. Tegyük oda melegedni az olajat. Ha már elég meleg, -de nem forró-, akkor az almaszeletekből párat mártsunk a masszába, és óvatosan tegyük az olajba. Arra figyeljünk, hogy a sütőpor miatt kicsit meg fog nőni rajtuk a bunda, nem kellene, hogy összesüljenek a karikák. Közepes lángnál ne süssük nagyobban, mert nem csak az a célunk, hogy a bunda barna legyen, hanem szeretnénk,ha az almák is puhulnának alatta egy kicsit. Amikor már mindkét oldaluk szép szint kap, és a villa is könnyen beleszalad, szedjük papírtörlőre az alaposan lecsepegtetett bundás almákat, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja. Utána mehetnek tányérra, ahol megszórjuk őket pici fahéjas porcukorral.


Gyors és nagyszerű csemege így az alma. Nem csak délutáni tea mellé, de egy tartalmasabb leves után ebédre is ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése